Welkom op de website van Team 5 ECT Runners!

Roparun

Wat is de Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer vanuit Parijs en 580 kilometer vanuit  Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is:

“Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld tussen 65 en de 75  kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

De steun van de Roparun is uniek doordat de stichting geen geld geeft, maar alle projecten zelf beoordeelt en dan pas steunt. Zo wordt voorkomen dat er gelden op de verkeerde plaats terechtkomen en is het zeker dat de besteding recht doet aan het motto: “trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Kijk voor meer informatie over de doelen op www.roparun.nl

Complete afstand: 580 km

Start: Hamburg of Parijs – Finish: Rotterdam!

Meer over de route 

Aantal lopers: max 8

Daarnaast nog minimaal 2 fietsers.

Maak kennis met ze 

Afstand per loper: 65-75 Km

Dat betekend dus 1,5 marathon per loper!

Maak kennis met ze 

Complete team: ± 25 pers.

Lopers, fietsers, chauffeurs, cateraars en kapiteins!

Maak kennis met ze 

Onze sponsors van 2018