Welkom op de website van Team 5 ECT Runners!

Gefinisht

De ECT Runners zijn weer thuis. Rond de klok van 15:00 uur mochten wij gezamenlijk als team onder de finishboog op de nieuwe locatie door lopen. Dit jaar heeft de Roparun met hun finish moeten uitwijken vanwege de renovatie werkzaamheden op de Coolsingel. De laatste kilometers verliepen anders dan gewoonlijk. Vanwege de werkzaamheden in de Maastunnel konden we geen gebruik maken van de Erasmusbrug en zijn we uitgeweken via de Willemsbrug, de kubuswoningen naar de nieuwe finish op de Binnenrotte. Nieuw was ook dat we niet zoals gebruikelijk als geheel team de laatste kilometers vanaf de Slinge langs de Daniel den Hoed kliniek mochten lopen. De route was niet zoals alle jaren voorzien van verkeersbegeleiders en we moesten dus gewoon over de soms krappe fietspaden onze weg door Rotterdam afleggen. Om deze reden mochten er maar 10 teamleden de laatste kilometers afleggen om daarna vlak voor de finish alsnog samen te komen voor een gezamenlijke passage van de finishlijn. Het stukje langs de Daniël den Hoed was ook heel anders door de afgelopen week verhuisde kliniek. Alleen het familiehuis is nog in gebruik, maar de patiënten waren niet meer op deze locatie. Ondanks het voorbij gaan van deze locatie een zeer emotioneel gebeuren blijft had het toch een beetje een wrange smaak. Gelukkig zat onze Jessie wel nog op haar plekkie met haar drumstel om alle teams binnen te halen. Dit is echt thuiskomen.

De run zelf is goed verlopen. We hebben prachtig weer gehad, windstil, geen regen en veel zon. Geen blessures, geen panne of andere ongemakken. Gezellige dorpjes die er voor ons een feest van proberen te maken als we hun dorp passeren. Geheel onbekenden die staan te klappen en ons bedanken voor onze inzet. Dit zijn de kersen op de taart zoals ze het zeggen. We hadden dit jaar door omstandigheden 4 nieuwe lopers, 1 nieuwe fietser, 1 nieuwe chauffeur, 1 teruggekeerde wedstrijdleider en 1 nieuwe masseur. En die nieuwe masseur was best even een zoektocht. Door het plotseling overlijden van de schoonvader van Dan ( onze masseur ) in de week voor de Roparun moesten we met spoed opzoek naar een vervanger. Iedereen heeft berichten oproepen gedaan op Facebook, rond gebeld, fysio-praktijken bezocht en op donderdag aan het eind van de middag kwam het verlossende bericht van Germaine, we hebben iemand die mee wil. Tammy had nog nooit van de Roparun gehoord maar door Germaine haar praatje heeft ze haar afspraken voor het weekend gecanceld en snel nog naar de winkel gerend om een slaapzak te scoren. Tammy we zijn zeer gelukkig dat je ons team compleet hebt gemaakt en zijn zeer dankbaar voor je aanwezigheid en inzet tijdens onze run.

We kunnen hebben uren gelopen en kunnen waarschijnlijk voor het dubbele aan uren praten over onze run. Echter is het misschien mooier als je ons aanspreekt als je ons tegenkomt, de glinstering in onze ogen ziet als we praten over onze ervaringen. We hebben het al eerder gezegd, we gaan weg als bedrijventeam en finishen als vriendenteam.

Onze dank gaat uit naar alle sponsoren, de Roparun-organisatie, de gezellige doorkomsten, de enkele mensen die over hun balkon hangen en ons hun dank betuigen, onze werkgever en verder iedereen die ons in de gelegenheid heeft gesteld dit avontuur voor het leven wederom te beleven. Wij gaan onze foto’s uitzoeken, wasjes draaien, uitrusten en dan wachten op de bekendmaking van de opbrengst van de Roparun 2018. Wij houden u op de hoogte!!